Tiedot 0

Nyt mikään ei voi enää pysäyttää minua!

Mikään ei voinut valmistaa minua siihen päivään, jolloin sain elämäni vaikeimman viestin - tiedon siitä, että olen saanut rintasyövän. Se oli maanantai, jolloin 27 vuoden aikana rakentamani elämä tuntui murentuvan jalkojeni juureen. Koko juttu tuntui huonolta vitsiltä - sitä oli vaikea uskoa ja kukaan ei nauranut. Viikkoa myöhemmin minut leikattiin ja sen jälkeen alkoi viiden kuukauden kestoinen pitkältä tuntuva kemoterapia-hoitojakso. Odotus tuntui pahimmalta - mitä lääkärit sanoisivat? Kuinka kauan saisin elää? Tuolloin elämä oli yhtä sumua, josta en muista paljon. 
Valitettavasti minulla oli paljon oireita sytostaattihoidon aikana. Koin pahoinvointia ja lihassärkyä vuoron perään, mutta selvisin, onnistuin ja jaksoin enemmän kuin olisin koskaan ajatellut jatkavani. Ja aika tuntui erilaiselta. Vietimme nyt aikaa kumppanini kanssa tutustuaksemme paremmin toisiimme ja syventääksemme suhdettamme. Vapauden tunne sairauden jälkeen oli sanoinkuvaamaton. Ruumiini heräsi jälleen eloon, hitaasti mutta varmasti. Se toipui ihmeellistä vauhtia ja petettyään ensin minut keskellä elämää, se yhtäkkiä palasi takaisin.
Tänään siitä on vuosi. Mutta huolimatta siitä, että keho on parantunut, tauti on vaikuttanut myös mieleeni. Tämä kamppailu on vasta alkanut. Nykyään olen hämmentynyt, mutta toiveikas tulevaisuudesta ja ihmettelen "kuka olen tänään"? Kun minulla diagnosoitiin aggressiivinen ja nopeasti etenevä rintasyöpä, olin juuri valmistunut viestintätkoulutuksestani. Olimme juuri muuttaneet uuteen taloon ja tulevilla unelmillamme ei ollut rajoja. Olin keskellä elämää ja herättelin ajatuksia lapsista. Nyt emme tiedä, onko se minulle mahdollista. Olen käynyt läpi elämänkriisin ja muuttunut sen myötä uudenlaiseksi kumppaniksi suhteessani. Mutta meillä on nyt todisteita siitä, että rakkaus voittaa kaiken. En enää pidä itselleni asioita itsestäänselvyytenä ja aloin rakentaa elämääni uudelleen. Kaikki ovat saaneet oman aikansa elämässä - ja minun aikani tulee vielä kestämään. Nyt mikään ei voi enää pysäyttää minua.

Julkaistu 2017-10-10 Koti 0 185

Jätä kommentti

Sinun pitää kirjautunut sisään jättääksesi kommentin.

Blogikategoriat

Viimeisimmät kommentit

Ei kommentteja

Blogihaku