Tiedot 0

Trendikkäät tukisukat

Yhteistyössä Color4Care

Tukisukat - vanhojen ihmisten juttuja. Vai ovatko sittenkään? Olen käyttänyt tukisukkia tähän asti vain yhden ajanjakson aikana. Odottaessani toista lasta kesähelteillä jalat turposivat päivän mittaan helposti. Tein silloin sairaanhoitajan työtä, joka sisältää melkoisen paljon seisomista ja kävelyä. Tukisukat helpottivat jalkojen väsymystä ja turvotusta ja sen myötä tekivät loppuraskaudesta astetta siedettävämmän.


Nuo ensimmäiset tukisukkani katosivat jossain muutossa, ja olen jo pidemmän aikaa pohtinut, että pitäisi hankkia uudet. Color4Care tarjosikin sopivasti blogini kautta testattavaksi kauniin kuviolliset tukisukat . Tilauksen kanssa oli pientä problematiikkaa, mutta asia selvisi lopulta yhdellä sähköpostiviestillä, ja sukat löysivät perille muutamassa päivässä.

Vaikka tällä hetkellä päiväni koostuvat useimmiten luennoilla tai opiskelemassa istumisesta, kesällä ovat toivottavasti taas edessä sairaanhoitajan työt. Sukkien paine on nilkassa 16-18 mmHg, mikä vastaa luokkaa I Terveyskirjaston mukaan. Tämänkaltaisia sukkia, joita myös "lentosukiksi" kutsutaan, suositellaan ennaltaehkäisemään ja hoitamaan jalkojen väsymistä, turvotusta ja lieviä laskimovaivoja, jotka uhkaavat minua helposti. Jos jaloissa on jo vakavampia ongelmia tai itse kuuluu johonkin riskiryhmään, suositellaan hankittavaksi asiantuntijalta kunnolliset, mittojen mukaan tehdyt lääkinnälliset hoitosukat. (Lähde: Terveyskirjasto)


Kevyitä tukisukkia suosittelisin siis heille, jotka tekevät seisomatyötä tai kärsivät väsyneistä jaloista. Jo tässä lyhyessäkin ajassa olen huomannut eron siinä, etteivät jalat tunnu iltaisin lähellekään niin väsyneiltä kuin ilman sukkia. Ensimmäistä kertaa kokeillessani sukat tuntuivat vähän liiankin napakoilta, mutta kompressioon tottui nopeasti. Napakkuudestaan huolimatta sukat eivät tunnu ainakaan näillä keleillä liian kuumilta tai tukalilta. Sukkien päämateriaali on puuvilla, joten ne voi huoletta pestä 60 asteessa. Plussana tukisukissa on pirteä sydänkuosi, joka tekee sukista esittelykelpoiset. Kuoseista löytyykin runsaasti valinnanvaraa!

Opiskeluarjessa tuskin tulen sukkia käyttämään päivittäin, mutta raskaat työpäivät ja pitkät lento- tai automatkat ovat asia erikseen. Niitä varten sukat on hyvä olla olemassa. Kesää ja lomaa odotellessa :)
Lue alkuperäinen kirjoitus täältä: https://arjenunelmientasapaino.blogspot.se/2017/03/trendikkaat-tukisukat.html
Julkaistu 2018-01-29 kirjoittanut Tasapainoillaan Koti 0 293

Jätä kommentti

Sinun pitää kirjautunut sisään jättääksesi kommentin.

Blogikategoriat

Viimeisimmät kommentit

Ei kommentteja

Blogihaku