logo
SuosikitSuosikit
Yksityishenkilö
Yritys
Suomi

Tukisukkien käytön hyödyt

Tiesitkö, että tukisukkien käyttäminen tarjoaa monenlaisia terveyshyötyjä sekä terveydenhuollossa että vapaa-ajalla? Tukisukat ovat tehokas apuväline, jolla on vain vähän haittavaikutuksia, ja ne ovat erityisen suosittuja hoitoalan ammattilaisten keskuudessa, sillä nämä joutuvat kävelemään ja seisomaan paljon työpäivän aikana. Haluaisitko tietää lisää sukkien terveyshyödyistä? Jatka lukemista!

Tukisukkien terveyshyödyt

Tukisukkien käyttöön ei liity käytännössä lainkaan haittavaikutuksia, ja ne ovat erityisen hyödyllistä niissä olosuhteissa, joissa joudutaan istumaan tai seisomaan pitkään, eli esim. terveydenhuollon alalla, jossa ihmiset tekevät usein pitkiä työvuoroja. Vietettyän pitkän työpäivän jaloillaan monet kokevat jaloissaan äärimmäisen väsymyksen tunteen, mikä saattaa johtua kohonneesta verenpaineesta. Verisuonet, jotka kuljettavat verta kehon kaikista osista takaisin sydämeen, tarvitsevat lihasten apua tyhjentyäkseen tehokkaasti. Kohonnut verenpaine heikentää verenkiertoa kehossa, jolloin lihakset joutuvat työskentelemään kovemmin. Kun lihakset eivät pysty toimimaan optimaalisesti, suonten läpät eivät pysty pumppaamaan hapenpuutteista verta sydämeen riittävän nopeasti. Tämä puolestaan voi johtaa jalkojen turpoamiseen, väsymiseen ja kipeytymiseen. Muita ongelmatilanteita, joihin tukisukkien käytöllä voi olla positiviisia vaikutuksia, ovat suonikohjut, veritulpat ja jalkahaavat.

Tukisukat auttavat liikkuuvaa kehoa

Auttaaksemme suonia viemään tehokkaasti verta koko matkan jaloista takaisin sydämeen, voimme käyttää tukisukkia. Tukisukat, joita kutsutaan myös kompressiosukiksi, aiheuttavat painetta eli kompressiota säärilihaksiin ja nilkkoihin, jotta veri kiertäisi suonissa helpommin ja nopeammin. Tämä auttaa suonia pumppaamaan verta takaisin sydämeen ja parantaa verenkiertoa. Tämä vähentää myös turvonneiden, väsyneiden ja kipeiden jalkojen riskiä ja auttaa sinua selviytymään pitkistä työpäivistä terveydenhuollossa.

Jalkojen turpoaminen, ihon venyminen ja huono verenkierto nostavat myös muiden ongelmien kuten bakteeri-infektioiden, säärihaavojen ja ruusukuumeen riskiä. Tukisukkien käyttö voi vähentää näitä ongelmia ja tukee paranemisprosessia, edistäen samalla verenkiertoa. Tukisukkien käyttö leikkauksen jälkeen saattaa myös vähentää leikkaukseen liittyviä sivuvaikutuksia, kuten turvotusta, mustelmia ja verihyytymiä, jotka usein asettuvat juuri jalkoihin. Tukisukkien vaikutus verenkiertoon on hyvin tutkittu, ja tukisukat ovat todistetusti sellainen apukeino, joka sopii useimmille ihmisille iästä riippumatta. 

Epäröitkö, ovatko jalkasi turvoksissa?

Voit helposti tarkistaa, ovatko jalkasi turvoksissa, painamalla etusormea säärtäsi vasten ja pitämällä sitä painettuna muutaman sekunnin ajan. Päästä sitten sormesi irti ja katso, muodostuuko sääreen pieni kuoppa. Jos sormen muodostama kuoppa säilyy usean sekunnin kuluttua, se on merkki laajemmasta turvotuksesta ja nesteen kertymisestä kudoksiin. 

Usein kysytyt kysymykset tukisukista

Miksi tukisukkia kannattaa käyttää?

Kompressiosukat edistävät verenkiertoa, parantavat veren virtausta ja vähentävät suoniin ja lihaksiin kohdistuvaa painetta, mikä puolestaan vähentää jalkojen ja jalkaterien turvotusta, väsymystä ja kipua. Muita ongelmatilanteita, joihin tukisukkien käyttämisellä voi olla positiviisia vaikutuksia, ovat suonikohjut, veritulpat ja jalkahaavat. Voit myös käyttää tukisukkia leikkauksen jälkeen parantumisprosessin edistämiseksi sekä turvotuksen, mustelmien ja verihyytymien riskin vähentämiseksi.

Miten tukisukat puetaan?

Kompression takia tukisukat saattavat tuntua aluksi liian pieniltä ja niitä voi olla vaikea pukea. Älä anna tämän häiritä äläkä luovu tukisukkien käytöstä - tutustu sen sijaan käteviin vinkkeihimme! Kun puet tukisukat jalkaasi, käännä ne nurinpäin ja työnnä varpaan kärki sukan kärkiosaan. Rullaa sitten tukisukka jalkaa pitkin ylös. Voit myös kokeilla käyttää tiskihanskoja, kun laitat sukat jalkaan, sillä niillä saa paremman otteen. Muista, että tukisukan on istuttava pehmeästi jalkaa vasten, jotta se täyttäisi tehtävänsä. Rypyt ja saumat saattavat aiheuttaa päinvastaisen vaikutuksen ja heikentää verenkiertoa.

Kuinka kireät tukisukkien pitäisi olla?

Tukisukan on oltava tiukka, sillä juuri tämä puristus tuo toivottuja terveyshyötyjä. Sukka ei kuitenkaan saa olla niin tiukka, että jalka kipeytyy sen takia - silloin on vaarana, että verenkierto pysähtyy siinä kohdassa, ja vaikutus on päinvastainen. Varmista, että käytät oikeankokoisia tukisukkia. Täältä voit lukea lisää mitoista ja koosta, niin että löydät itsellesi sopivan tukisukan.

Kuinka pitkään tukisukkia saa käyttää?

Voit käyttää tukisukkia koko päivän heräämisestä nukkumaanmenoon. Tukisukat ovat erityisen tehokkaat silloin, kun vietät paljon aikaa istuen tai seisten, jolloin verenkierto jaloissasi saattaa tarvita lisäpotkua. Sukat voivat myös nopeuttaa palautumista kovan harjoituksen jälkeen. Toisin sanoen - ei ole vaarallista käyttää tukisukkia koko päivän aikana, päinvastoin!

Voiko tukisukkia käyttää yöllä?

Tukisukkia ei kuitenkaan saa käyttää yöllä, kun nukut. Kehon verenpaine laskee makuuasennossa, eikä tukisukkia tarvita silloin verenkierron lisäämiseen. On myös hyvä pysyä hereillä, kun käytät tukisukkia - jotta tuntisit mahdollisen sukan paineen aiheuttaman kivun.

Pidä huolta tukisukistasi

Jotta tukisukat kestäisivät mahdollisimman pitkään ja tarjoaisivat oikeanlaista tukea, helpotusta ja mukavuutta, suosittelemme, että noudatat pesuohjeita ja huolehdit tukisukistasi asianmukaisesti. Color4carelta löydät puuvillasta, bambusta ja nailonista valmistettuja tukisukkia. Otathan huomioon, että valmistusmateriaalista riippumatta tukisukkia ei saa kuivata rumpukuivauksessa, silittää eikä valkaista. Puuvillaiset tukisukat voidaan pestä koneessa enintään 60 asteessa, bambusukat voidaan pestä koneessa enintään 40 asteessa ja nailonista valmistetut tukisukat voidaan pestä 30 asteessa. Noudata kuitenkin aina tukisukkien mukana toimitettuja pesuohjeita, sillä eri tuotteissa saattaa esiintyä poikkeamia. 

92 osuma(a)
Osta 3 maksa 2 tukisukat
Osta 3 maksa 2 tukisukat
Osta 3 maksa 2 tukisukat
Osta 3 maksa 2 tukisukat

Olet nähnyt 8 92 artikkelista