✔ Nopea toimitus
✔ 30 päivän avoin kauppa
✔ Osta nyt, maksa myöhemmin
logo
SuosikitSuosikit
Yksityishenkilö
Yritys
Suomi

Tukisukkien mittaus - koko & kompressio

Tukisukat kuuluvat Color4caren erikoistuotteisiin, ja tarjoamme runsaasti tyylikkäitä, mukavia ja edullisia tukisukkia - voit valita vapaasti eri mallien, värien ja kuvoiden joukosta. Tiedätkö, minkä kokoiset sukat tarvitset, ja mikä kompressioluokka sopii sinulle parhaiten? Autamme sinua mielellään tukisukkien mittauksessa!

Toivomme lämpimästi, että hoitoalan ammattilaisena voisit tuoda työvaatteisiisi ja työhösi oman tyylisi ja persoonallisuutesi sekä saada samalla oikeanlaista tukea ja helpotusta pitkinä työpäivinä. Siksi tarjoamme korkealaatuisia, kauniisti muotoiltuja ja värikkäitä tukisukkia, joista saat optimaalisen mukavuuden ja tuen. Tiesitkö, että tukisukkien käyttämisellä on myös monia terveyshyötyjä? Lue lisää täältä!

Mistä tiedät, minkä kokoisia ja mihin kompressioluokkaan kuuluvia sukkia kannattaa käyttää? Autamme sinua selvittämään tämän Tukisukkien mittausohjeemme avulla!

Tukisukkien koon mittaus

Kompression takia tukisukat istuvat jalassa hieman eri tavalla kuin tavalliset sukat. On tärkeää, että sukat eivät ole liian kireitä, koska liiallisella puristuksella voi olla päinvastainen vaikutus (mm. heikentynyt verenkierto). Tukisukkien on myös istuttava pehmeästi sääriä ja jalkateriä vasten, eikä niissä saa olla ryppyjä tai, jotka saattavat heikentää verenkiertoa ja aiheuttaa kipua ja epämukavuuden tunnetta. Löydät helposti oikean koon tukisukillesi, kun mittaat jalkasi ja käytät mittausohjettamme.

Tukisukkien kompressioluokat

Tukisukat jaetaan luokkiin sen mukaan, kuinka paljon painetta ne kohdistavat nilkkaan. Paine ilmaistaan elohopeamillimetreinä (mmHg). Paine on porrastettu, eli suurin paine on nilkassa (100 %) ja sen jälkeen paine laskee sydämen suuntaan (70% säären ja 40% polven kohdalla). Nailonista valmistettujen tukisukkien osalta kompressio ilmoitetaan DEN-yksikköinä. Tässä tapauksessa DEN ei ilmaise langan paksuutta, kuten tavallisissa nailon-tuotteissa.

Luokka 1:

11–16 mmHg, 70 DEN

Lievä kompressio. Käytetään usein estämään turvotusta, parantamaan verenkiertoa ja lievittämään jalkojen ja jalkaterien väsymysoireita.

18–22 mmHg, 140 DEN

Keskivahva puristus. Käytetään yleensä ensimmäisten suonikohjumerkkien ilmaantuessa, parantamaan heikentynyttä verenkiertoa ja helpottamaan nesteen kertymistä jalkoihin. Luokan 1 tukisukat vähentävät myös veritulppien riskiä jaloissa leikkauksen yhteydessä.

Luokka 2:

22–27 mmHg, 280 DEN

Vahva kompressio. Tällaista puristusta tarjoavia tukisukkia käytetään vakaviin jalkojen väsymysoireisiin, suonikohjuongelmiin sekä jälkihoitona ja tukena leikkauksen jälkeen. Edellyttää lääkärin tai valtuutetun terveydenhuollon ammattilaisen määräyksen.